суббота, 19 июня 2010 г.

Новий конкурс для молоді

Сьогодні розпочався всеукраїнський конкурс аматорських відео- та мультимедіа робіт «ЦІЛІ РОЗВИТКУ ТИСЯЧОЛІТТЯ: Наші виклики. Наша відповідальність!», спрямований на покращення поінформованості молоді щодо Цілей розвитку тисячоліття для України.
У 2000 році під час проведення Всесвітнього саміту тисячоліття лідери 192 країн, у тому числі й України, визначили Цілі розвитку тисячоліття та пообіцяли виконати їх до 2015 року. Глобальні Цілі були адаптовані для України з урахуванням особливостей національного розвитку країни, вони включають подолання бідності (Ціль 1); забезпечення якісної освіти впродовж життя (Ціль 2); забезпечення сталого розвитку довкілля (Ціль 3); поліпшення здоров’я матерів та зменшення дитячої смертності (Ціль 4); обмеження поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу, а також започаткування тенденції до скорочення їхніх масштабів (Ціль 5); забезпечення гендерної рівності та розширення прав жінок. (Ціль 6).
Щоби привернути увагу молоді до вирішення соціальних, економічних, та екологічних проблем країни, на боротьбу з якими спрямовано національні Цілі розвитку тисячоліття, Представництво ООН проводить конкурс відео- та мультимедіа робіт, при створенні яких молодь зможе ознайомитись з Цілями та висловити свою думку щодо їх досягнення.
Конкурс триватиме до 10 серпня 2010 року. Взяти участь можуть громадяни України віком 16-35 років, незалежно від досвіду роботи зі створення відео/мультимедіа робіт. Для участі в конкурсі учаснику необхідно обрати одну з Цілей розвитку тисячоліття ООН для України й створити відео- чи мультимедіа ролик довжиною 1 хвилина 20 секунд, висловивши в ньому свою думку з приводу того, що потрібно зробити для досягнення обраної мети до 2015, та завантажити роботу на сайті www.korrespondent.net, в розділі Я-Корреспондент.
Приймаються відео-, мультимедіа роботи, створені за допомогою відеокамери, фотоапарату чи мобільного телефону в різних технічних і творчих стилях. В тому числі, документальна, художня і жива зйомка, анімації, мультимедійні презентації, збережені у форматі відео (наприклад, презентації у PowerPoint). Таких робіт може бути до 10.
Детальнішу інформацію про конкурс читайте в прес-релізі в додатку, та дивіться на сторінці конкурсу: http://reporter.korrespondent.net/contest, сайті Представництва ООН в Україні www.un.org.ua, та сайті проекту MTV Україна «Cool Ukraine» http://mtv.ua/coolua/.

понедельник, 14 июня 2010 г.

Міжнародний конкурс "Боже, який нам подарував таку красиву землю"

IV MIĘDZYNARODOWY KONKURS ARTYSTYCZNY
IM. TERESY OCIESZKO
pt. "Boże, który nam dałeś ziemię jakże piękną" pod honorowym protektoratem
Księdza Arcybiskupa Metropolity Gdańskiego Sławoja Leszka Głódzia,Księdza Seniora Arcybiskupa Henryka Muszyńskiego Prymasa Polski,Prezydenta Miasta Gdyni Wojciecha Szczurka,Prezydenta Miasta Sopotu Jacka Karnowskiego.
Patronatem medialnym obejmuje to wydarzenie Telewizja Polska Gdańsk
organizowany przez FUNDACJĘ ROZWOJU SZTUKI SAKRALNEJ DZIECI I MŁODZIEŻY
„DEI GRATIA” W GDYNI PRZY WSPÓŁPRACY KATOLICKIEGO STOWARZYSZENIA „CIVITAS CHRISTIANA" W GDAŃSKU ORAZ ZESPÓŁU SZKÓŁ PLASTYCZNYCH W GDYNI ORŁOWIE
Ustalenia ogólne :
1. Celem konkursu jest zamanifestowanie zachwytu i wyrażenie wdzięczności Bogu za piękno ziemi. Rozbudzenie świadomości nieskończenie rozrzutnego daru piękna, z którym każdy z nas może obcować na co dzień jest najlepszą gwarancja poszanowania środowiska naturalnego i dzieł ludzkiej kultury.
W tym aspekcie konkurs ma duże znaczenie edukacyjne. Nic tak głęboko nie utrwala przekonań, jak samodzielne poszukiwanie wyrazu artystycznego zaobserwowanego piękna. Budząc poczucie estetyki udział w konkursie przygotowuje do aktywnego uczestnictwa w kulturze.
2. Konkurs jest organizowany w dwóch dziedzinach:
a. Konkurs plastyczny - fotografii, rysunku i malarstwa
b. Recytacji poezji Teresy Ocieszko
Do udziału w konkursie zapraszamy dwie grupy wiekowe –
Do lat 18
Do lat 26
Regulamin konkursu plastycznego fotografii, rysunku
i malarstwa:
1. Tematyka prac powinna być związana z ukazaniem piękna ziemi i otaczającego nas świata. Młodzież wykonując prace konkursowe powinna zaprezentować swój talent plastyczny, zmysł obserwacyjny, samodzielność myślenia i znajomość techniki, której wybór pozostawiamy uczestnikom.2. Forma prac i ich wielkość dowolna
3. Prosimy nie oprawiać prac w passe - partout.
4. Prace powinny być wykonane samodzielnie przez indywidualnych uczestników.
5. Każda praca powinna posiadać na odwrotnej stronie czytelną informację według wzoru:
a. Imię i nazwisko, wiek uczestnika oraz jego dokładny adres zamieszkania z numerem telefonu
b. Imię i nazwisko nauczyciela
c. Adres i telefon placówki dydaktycznej
d. E –mail
6. Prace prosimy nadsyłać listownie w sztywnym opakowaniu lub przywozić na adres:
FUNDACJA ROZWOJU SZTUKI SAKRALNEJ DZIECI I MŁODZIEŻRY
„DEI GRATIA”
UL. ŚWIATOWIDA 48A
81- 543 GDYNIA
z dopiskiem KONKURS ARTYSTYCZNY

среда, 2 июня 2010 г.

У суботу - МГО "Вектор" - 5 рочків!!!

Нашій дружній молодіжній громадській організації "Вектор" - п"ять років. Це чудова нагода приєднатись до усіх привітань і для нашої організації, що ми і зробимо у суботу , 5 червня, під час рок-вечірки за участю гуртів "Визволитель" та "Клан".
Щастя Вам та молодості у душі, нових ідей, нових проектів, творчих злетів, мінімальних падінь( це для контрасту,щоб щастя краще розумілось))),ну і смачного тортика!!!

Замість тисячу слів- одна любов....

Офіційна інформація. Це свято вважається одним з найстаріших міжнародних свят. Вперше його відзначили в 1950 році. В Україні День захисту дітей святкується з 1998 року .Це не тільки галасливі і веселі святкування дітвори, але й нагадування суспільству про необхідність дотримання і пошани прав дитини, як необхідної умови для формування гуманного і благополучного суспільства.
Нагадаємо, рішення про проведення Дня захисту дітей було ухвалене Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров"я дітей одним з найважливіших напрямів своєї діяльності
НАГАДУЄМО ДОРОСЛИМ - ДІТИ НАШЕ МАЙБУТНЄ ,і якими вони виростуть залежить тільки від нас з Вами. Тому замість голослівних промов та привітань робіть прості та реальні справи на підтримку дитячих захоплень,талантів, оздоровленння, дозвілля, опіки та ін.