суббота, 19 июня 2010 г.

Новий конкурс для молоді

Сьогодні розпочався всеукраїнський конкурс аматорських відео- та мультимедіа робіт «ЦІЛІ РОЗВИТКУ ТИСЯЧОЛІТТЯ: Наші виклики. Наша відповідальність!», спрямований на покращення поінформованості молоді щодо Цілей розвитку тисячоліття для України.
У 2000 році під час проведення Всесвітнього саміту тисячоліття лідери 192 країн, у тому числі й України, визначили Цілі розвитку тисячоліття та пообіцяли виконати їх до 2015 року. Глобальні Цілі були адаптовані для України з урахуванням особливостей національного розвитку країни, вони включають подолання бідності (Ціль 1); забезпечення якісної освіти впродовж життя (Ціль 2); забезпечення сталого розвитку довкілля (Ціль 3); поліпшення здоров’я матерів та зменшення дитячої смертності (Ціль 4); обмеження поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу, а також започаткування тенденції до скорочення їхніх масштабів (Ціль 5); забезпечення гендерної рівності та розширення прав жінок. (Ціль 6).
Щоби привернути увагу молоді до вирішення соціальних, економічних, та екологічних проблем країни, на боротьбу з якими спрямовано національні Цілі розвитку тисячоліття, Представництво ООН проводить конкурс відео- та мультимедіа робіт, при створенні яких молодь зможе ознайомитись з Цілями та висловити свою думку щодо їх досягнення.
Конкурс триватиме до 10 серпня 2010 року. Взяти участь можуть громадяни України віком 16-35 років, незалежно від досвіду роботи зі створення відео/мультимедіа робіт. Для участі в конкурсі учаснику необхідно обрати одну з Цілей розвитку тисячоліття ООН для України й створити відео- чи мультимедіа ролик довжиною 1 хвилина 20 секунд, висловивши в ньому свою думку з приводу того, що потрібно зробити для досягнення обраної мети до 2015, та завантажити роботу на сайті www.korrespondent.net, в розділі Я-Корреспондент.
Приймаються відео-, мультимедіа роботи, створені за допомогою відеокамери, фотоапарату чи мобільного телефону в різних технічних і творчих стилях. В тому числі, документальна, художня і жива зйомка, анімації, мультимедійні презентації, збережені у форматі відео (наприклад, презентації у PowerPoint). Таких робіт може бути до 10.
Детальнішу інформацію про конкурс читайте в прес-релізі в додатку, та дивіться на сторінці конкурсу: http://reporter.korrespondent.net/contest, сайті Представництва ООН в Україні www.un.org.ua, та сайті проекту MTV Україна «Cool Ukraine» http://mtv.ua/coolua/.

Комментариев нет:

Отправить комментарий