среда, 9 марта 2011 г.

Робота над проектом триває

                                                     Триває робота над проектом "Європейська освіта:ідеї для життя". 
   Обговорити стандарти якості надання освітніх послуг ми попробували з жидачівськими школярами  під час тренігового заняття  у рамках проекту "Європейська освіта: ідеї для життя", що фінансово підтриманий Міжнародним Фондом "Відродження" та реалізовується жіночою благодійною організацією "Наші візії", центром творчості для дітей та молоді м.Жидачева та Калуською філією Союзу Українок. 
  Чому цей проект є цікавим для молоді? А давайте помріємо разом.   Якщо країна має якісну освіту («висока якість освіти»), то освітня система продукує якісних фахівців: якісні лікарі роблять всіх здоровими, якісні екологи забезпечують здорове довкілля, якісні інженери забезпечують якісну продукцію підприємств, якісні економісти…якісні політики…. Стоп, помріяли.
  Також діти користуючись цікавою методикою "Квітка лотоса" визначили основні атрибути того, що дає якісна освіта. Це і рух вперед, професійний ріст та кар'єра, прогнозоване майбутнє та можливість мати єдиний для усіх держав диплом, користуватись єдиними студентськими пільгами , незважаючи на країну народження та ін.
  Але це ще не все. Уже на початку квітня наше місто відвідають дитячі делегації з м.Резекне(Латвія) , з Молодіжного відкритого центру "Jacis" та з Таммікутської гімназії з м.Кохтла-Ярве (Естонія). У рамках цього навчального візиту ми ознайомимось із системами формальної та неформальної освіти у цих державах ЄС, проведемо методичний фестиваль для дітей та педагогів, де можна буде ознайомитись із цікавими освітніми методиками., подискутувати та обговорити питання якості надання освітніх послуг у нас, визначити кроки на майбутнє, скористатись позитивним досвідом, знайти нові підходи до навчання тощо.
 Керівник проекту, директор центру творчості для дітей та молоді, виконавчий директор ЖБО "Наші візії"  Оксана Полівчак зазначила, що " даний проект дає можливість переосмислити і педагогам, і дітям власні погляди на якість освіти. Адже знання, освіта є великим ресурсом людини.І навчання стає категорією, яка супроводжує людину протягом життя.".
Ви також можете долучитись до проекту "Європейська освіта: ідеї для життя" і взяти участь у методичному фестивалі,що буде проходити у травні 2011 року, де жидачівські педагоги зможуть показати власні освітні методики, фахові навички та уміння та ін.
  

Комментариев нет:

Отправить комментарий