четверг, 27 июля 2017 г.

"Наші візії" залучають міжнародний досвід для рідного регіону

 Жидачівському районі 6 шкіл отримали від ЄС ноутбуки, дитячі меблі та інше обладнання на 132 тис грн для створення альтернативної дошкільної освіти.

Сьогодні, 24 липня, у Жидачеві під час семінару в рамках реалізації проекту «Створення системи альтернативної дошкільної освіти у сільських громадах» 6 шкіл району отримали 6 ноутбуків і акустичні системи. А вже у найближчі дні до шкіл завезуть дитячі меблеві стінки «Паповозик», 30 дитячих столів, 6 учительських столів, різноманітні роздаткові матеріали, куток природи «Україна», ширми для лялькового театру, комплект ляльок-рукавичок для лялькового театру та інші необхідні для дошкільної освіти дітей речі. Усе це на загальну суму 132 тис. 414 грн.Про це повідомив власкор IA ZIK з посиланням на відділ інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю райдержадміністрації.

У реалізації цього проекту, який фінансується за кошти Європейського Союзу в рамках реалізації програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь-Україна беруть участь школи с. Бориничі, Вовчатичі, Дуліби, Любші, Рогізно та Вибранівки.

Як зазначили керівники проекту, представники благодійної організації «Центр освітніх ініціатив» Олена Шинаровська та Андрій Залужний, Жидачівщина кілька років тому була залученна до участі в цьому проекті при сприянні місцевих громадських активістів, зокрема, директора Жидачівського міського центру творчості для дітей та молоді Оксани Полівчак та заступника голови громадської ради при Жидачівській райдержадміністрації, лідера благодійної громадської організації «Наші Візії» Лесі Баранкевич, які мають значний досвід в реалізації міжнародних проектів.

Саме завдяки їхній громадській ініціативі та наполегливій праці, представники учнівської молоді та освітяни Жидачівщини побували в Литві, Польщі, в багатьох інших європейських країнах, в регіонах України, які також є учасниками цього проекту, де спілкувалися, вивчали найкращий досвід, звичаї і традиції народів й приймали в себе гостей із інших країн.

Під час семінару керівники та вихователі шкіл с. Вибранівка, Бориничі, Вовчатичі, Дуліби, Любші та Рогізно розповіли, що під час реалізації проекту на базі місцевих громад вдалося зробити багато корисного, зокрема, облаштувати приміщення для дошкільних груп із короткотерміновим перебуванням, придбати необхідне обладнання, меблі, килими, роздаткові матеріали, дитячі іграшки та ін.
http://zik.ua/news/2015/07/24/na_zhydachivshchyni_6_shkil_otrymayut_vid_yes_obladnannya_na_132_tys_grn_dlya_alternatyvnoi_doshkilnoi_osvity_610236
інформація з 

Комментариев нет:

Отправить комментарий