воскресенье, 10 августа 2014 г.

Медіа – освіта для молодого демократа: інструменти та бачення.

Ось такою є назва нового проекту Жіночої Благодійної Організації «Наші Візії» (проект підтримано програмою IRIS Alumni Global Grant Program, яку реалізує організація IRIS – Iowa Resource International Service, США).  IRIS оголосив  конкурс для випускників програми USAID, агентства США  з Міжнародного розвитку, «Навчальні програми професійного зростання».  Цікаво, що серед поданих 15-ти заявок було обрано для фінансування тільки дві, серед яких  проектна пропозиція нашої організації. Це не просто приємно. Це відповідально. Це актуально і дуже потрібно нам сьогодні. Ми можемо багато дискутувати, але що не кажіть, Україна зробила великий крок на шляху будівництва демократичного суспільства. І як завжди, перші і впевненіші кроки роблять молоді люди. Але… є чимало викликів на цьому шляху: як розібратись у шаленому потоці фейкової інформації з різних медіа-джерел; як висвітлювати події, щоб залишатись чесним, хоч це може позбавити популярності; чи взагалі брати участь у суспільно – політичному житті, чи вигідніше бути пасивним спостерігачем…Не бути байдужим, - це ознака зрілої, свідомої людини. І серед молодих людей є багато таких!
                 Сьогодні ми анонсуємо новий проект для зацікавлених членів громади нашого міста. Тому:
1)    Що ми плануємо робити?  На 4-х денних тренінгах для молодих людей Жидачева, Калуша, Львова буде розкрито та проаналізовано засади формування демократичного суспільства, буде проведено школу журналістської майстерності під назвою «Молоді репортери вчаться демократії» із залученням фахівців факультету журналістики Львівського університету ім.І.Франка .
2)    Що має бути продуктом нашого проекту? Цікаве питання. Як мінімум, це має бути два випуски молодіжної газети «Наш формат», створеної самостійно учасниками проекту. А також проведення молодіжної адвокасі - кампанії, створення блогу проекту. Проте, я знаю, що брати участь у якомусь цікавому проекті, це як прожити ще одне життя. Бо, крім нових знань, ми отримуємо щось більше: нових знайомих, нових друзів і часом самі генеруємо ідеї щодо нових проектів! Тому ми запрошуємо до участі у проекті молодих людей, і не тільки шкільного віку. Тільки хочеться, щоб це були люди вмотивовані, тобто Ви повинні бути впевнені, що Вам це справді цікаво і потрібно. Детальнішу інформацію можна знайти на блозі організації «Наші Візії».
              І на завершення. Банальна істина. Якщо молоді громадяни  поінформовані, причому поінформовані правдиво, у них більше шансів і можливостей удосконалювати демократичні засади  суспільства, яке вони будують, і  у якому їм доведеться жити.
Керівник проекту, голова правління жіночої благодійної організації

«Наші Візії», Олександра Баранкевич.

Комментариев нет:

Отправить комментарий