пятница, 11 февраля 2011 г.

Нарада за участю громадських організацій міста

9 лютого 2011 року у приміщенні міської ради відбулася розширена зустріч міського голови В.С.Левка з керівниками та представниками громадських організацій й політичних партій м.Жидачева з приводу всесторонньої  та плідної співпраці щодо  вирішення актуальних, наболілих питань громади міста. Серед присутніх – Р.Симоні – Жидачівська міська організація «Партії регіонів», ГО «Боксерський клуб «Дністро», В.Трембецький – Жидачівська міська організація ВО «Батьківщина», М.Мацук - районна асоціація інвалідів, А.Задорожний – районний клуб спортивно-поштового голубівництва «Фаворит», Г.Дидина - районний провід ОУН-УПА, Р.Вавринюк – Жидачівське районне відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів, В.Котляров – районна організація ветеранів України, О.Полівчак – ЖБО «Наші візії» і МГО «Вектор», Б.Бойчук – ГО «Міст приязні», М.Терлецький – ГО спортивно-оздоровчий клуб «Пульс», О.Безкоровайна – районна організація «Союзу Українок», С.Толох – Жидачівський районний центр Суспільної служби України.
У своєму вступному слові міський голова наголосив перед присутніми, що основними напрямками діяльності міської ради на період 2010-2015 рр. залишаються ті ж питання та завдання, які були викладені ним у передвиборчій програмі, з якою він йшов до виборців, і які є, передусім, пріоритетними для нашого міста.
Перш за все, наголосив В.Левко, це приведення в належний стан доріг, тротуарів, прибудинкових територій. У бюджет міської ради на 2011 рік на ремонт доріг міста закладено близько 400 тис.грн. (це більше, ніж минулого 2010 року). З приходом весни в залежності від погодних умов належним чином розпочнуться ремонтні роботи щодо відновлення, а на деяких ділянках – часткової заміни дорожнього полотна – асфальтного покриття міста.
Значна увага приділятиметься і санітарній очистці міста, а також покращення його благоустрою. Перші кроки щодо вирішення даного питання уже зроблено. Відбулась реорганізація комунального господарства міста шляхом приєднання МКП "Жидачівського управління будинками" до  МКП "МВУКГ", створивши одну структурну організацію, перелік видів діяльності якої на даний час розширився. Зокрема, введена посада ландшафтного дизайнера, у функції якого входитиме і озеленення міста, і створено перелік платних послуг по ремонту і обслуговуванню житлового фонду міста.
Вирішується питання і щодо створення ринку продажу молочних продуктів, овочів та фруктів. Відповідними службами міста приводиться аналітична робота щодо обладнання місця для здійснення торгівлі вищезазначеною групою продукції.
Розглядається питання щодо відкриття  у м.Жидачеві міської комунальної аптеки, в якій реалізовуватимуться медикаменти населенню по регулярних державних цінах.
Проводитимуться комунальним підприємством і каналізаційні роботи по двох житлових масивах – «Гора» і «За переїздом», - запуск насосно-каналізаційної  системи, а також переведення трьох будинків по вул..Шашкевича, вул..Фабричній на автономне опалення.
Особлива, безпосередня увага приділятиметься зверненню мешканців міста та позитивному їх вирішенню ( в апарат міської ради введено посаду спеціаліста з питань соціального захисту населення та їх законних інтересів).
Керівниками та представниками громадських організацій та політичних партій спільно з міським головою В.Левком на зустрічі проаналізувалися питання та внеслись пропозиції  щодо: перспектив діяльності Жидачівського паперового комбінату, взаємовідношень з містами сусідньої держави – Польщі, організації мешканцями міста, об’єднань співвласників будинків (ОСБ), несанкціонованих автобусних зупинок, доцільності встановлення власниками торгових точок інформаційних вивісок, що містять перелік товарів, котрі реалізуються, благоустрою вокзалу – оскільки це обличчя нашого міста, наведенню порядку із землею державних установ, а саме реєстрації державних актів та розроблення проектної технічної документації на використання ними земельних ділянок.
Особлива увага присутніми приділялася питанню огорожі кладовища. В.Левко зазначив, що для швидкого та позитивного вирішення питання огорожі, необхідно залучити і громадськість міста та повторно організувати зустріч представників громадськості та священнослужителів.
Міський голова зазначив, що разом з громадою міста, в інтересах місцевого населення, міська влада здійснюватиме регулювання й управління суттєвою частиною суспільних справ, адже базовою основою місцевого самоврядування є формування такого ставлення до кожного мешканця, яке здійснюватиме максимально повне задоволення потреб громадянина.
Звичайно ж, нам необхідно залучати молодь до громадської діяльності, виховуючи тим самим в них відповідальність за своє рідне місто, в якому вони народилися, в якому живуть їхні батьки та родичі, а в майбутньому – житимуть діти – наше майбутнє.
Оксана БЕРІЗКО
інформація взята із сайту http://www.zhydachiv.lviv.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий