воскресенье, 12 декабря 2010 г.

5 грудня - Міжнародний день волонтера

Із притчі про Ісуса Христа про доброго самарянина знаємо, що той той побитому на дорозі і рани обмив та перев"язав, і вином напоїв, і на своїй худобині доправив до заїзду, сам йдучи пішки,та доглядав його там ще день.Цей приклад дієвої доброти є філософією безкорисливої допомоги людині людиною.З часом таких людей, що безкорисно працюють для допомоги потребуючим у різних життєвих ситуаціях, назвали волонтерами.
  В останні десятиліття у нашому місті різні громадські організації та окремі державні структури залучають до реалізації своїх програм чи проектів здебільшого учнівську молодь. Певний досвід волонтерства набули ГО "Еко-Довкілля", "Наші візії", Суспільна служба України , а також центр творчості для дітей та молоді й ін.Так, уже більше року 27 учнів обох шкіл та гімназії ведуть дозвільно-компаньйонську роботу за проектом нашої організації "Активізація у літньому віці розбудовує нову життєву програму"( цьому сприяє грант фонду" EVZ-Пам'ять .Відповідальність.Майбутнє".
Тож від Жидачівського осередку Суспільної Служби України та організацій-партнерів у проекті вітаємо уже чинних волонтерів і тих,хто має наміри стати у ряди цього року,з Міжнародним днем волонтера.Реалізовуйте себе на потрібних суспільству добрих вчинках, і вам воздасться.
Степан Толох
уривок з газетного матеріалу "Волонтер як творець добра тим, хто його потребує".Газета "Новий час" (№50, від 10 грудня 2010року)

1 комментарий:

  1. 22 грудня волонтери запрошуються на зустріч, де за допомогою методик фасилітації "Квітка лотоса" та "Skamper@ ми поговоримо про можливості волонтерів у Жидачеві. запрошуються усі бажаючі.

    ОтветитьУдалить