четверг, 21 апреля 2011 г.

Зі світлим святом Христового Воскресіння!

І квіти, і сонце, і небо ласкаве Ісуса вітають! І ми його славим! За те, що щасливі, за те, що здорові, за ясний Великдень в родинному колі! ХРИСТОС ВОСКРЕС!

среда, 13 апреля 2011 г.

Активна позиція молоді через інноваційні методи позакласної роботи

 Представник нашої організації Оксана Полівчак  взяла участь у семінарі  "Формування активної громадянської позиції молоді через інноваційні методи позакласної роботи", що був організований благодійною організацією "Центр освітніх ініціатив" 27-31 березня ц.р.за підтримки МФ "Відродження".
  Цільовою аудиторією проекту є новостворені молодіжні громадські організації та організації, які працюють у сфері молоді та освіти.
 Програма семінару включала такі теми: "Навчання як соціальний феномен," "Неформальне навчання і формування ключових компетенцій",презентації кращих практик активізації молоді та співпраці між організаціями тощо.
   Уляна Паньо( Калуська фалія Союзу Українок) та Оксана Полівчак ("Наші візії") представили  "Спільну проектну діяльність молоді Калуша і Жидачева через навчання у міжнародних проектах"", а також , використавши методику "Капелюхи де Боно", розглянули молодіжні обміни з різних точок зору: оптимізму, песимізму, надії. емоцій та ін.
   Наступно дня присутні мали змогу дізнатись про мтеоди неформального навчання, функції та ролі організаторів, принципи та цінності в роботі. Працювало три майданчики на теми: "Залучення молоді до святкування Дня Європи", "Активізація через мистецтво2" "Локальний волонтаріат".
П'ять днів семінару тривало обговорення інноваційних методів, активізації та залучення молоді в позакласній роботі. З'явились у педагогів та представників громадських організацій плани на майбутнє та реалізацію спільних проектів, а також надія. що таких цікавих речей буде більше.